Jonge Honden- en Veteranendag

Voor wie ?

Voor jonge Staffordshire Bull Terriërs die op die dag de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn. En voor de oudere honden die de leeftijd van 8 jaar en ouder reeds hebben bereikt.  De eigenaren hoeven niet lid te zijn van de SBTCN.

Bent u de eigenaar van een Staffordshire Bull Terrier in deze leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

 

Online inschrijven

Hoe gaat zo’n dag in zijn werking:

Er worden twee keurmeesters uitgenodigd, 1 voor de teven en 1 voor de reuen. Deze zullen de honden per klasse gaan keuren (zie onderstaand). Alle honden krijgen een geschreven keurverslag  en de geplaatste honden 1 t/m 4 krijgen een mooie rozet mee naar huis. Alle deelnemers krijgen een leuk presentje. Aan het einde van de dag worden de Beste Jongste Puppy, Puppy, Veteraan, Reu en Teef gekozen en uiteindelijk wordt de beste van dag gekozen. De keurmeesters voor deze dag zijn Dhr. J.C.F. van Iperenburg  uit Nederland.Hij gaat de teven keuren. En uit Engeland verwelkomen we  Mevr. Sian Marie Hammond van de kennel Hammystaff.

Categorieen:

01 Reuen Pups 4-6 maanden 08 Teven Pups 4-6 maanden
02 Reuen Pups 6-9 maanden 09 Teven Pups 6-9 maanden
03 Reuen Jonge Honden 9-12 maanden 10 Teven Jonge Honden 9-12 maanden
04 Reuen Jonge Honden 12-18 maanden 11 Teven Jonge Honden 12-18 maanden
05 Reuen Jonge Honden 18-24 maanden 12 Teven Jonge Honden 12-18 maanden
06 Reuen Veteranen 8-10 jaar 13 Teven Veteranen 8-10 jaar
07 Reuen Veteranen 10 jaar en ouder 14 Teven Veteranen 10 jaar en ouder

Waarom meedoen..

Een jonge hondendag is een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk en gedrag van uw hond. En dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer. Op deze dag wordt er zeker ook rekening mee gehouden dat het de eerste keer show is voor veel deelnemers. Dus eigenlijk een dag om mee te maken, een dag met vele jonge Staffordshire Bull Terriërs en hun eigenaren en de mogelijkheid om kennis te maken met eventueel nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen met de eigenaren en fokkers.

Veteranen

Heeft u thuis een hondje van 8 jaar en ouder,  schrijf deze dan ook in! Ook de honden van deze leeftijd die totaal geen ervaring hebben zijn van harte welkom! Hoe leuk is het om de oudere honden (nog) een keer te zien schitteren in de ring!

Hoe in te schrijven..

Wilt u uw hondje inschrijven? Dit kan via onze website www.sbtcn.nl  via het inschrijfformulier voor de Jonge honden- & veteranendag. De inschrijving start op ? en de inschrijving sluit op 16 april.  Zodra u uw hondje heeft in geschreven krijgt u een bevestigingsmail van uw inschrijving. Nadat de betaling is voldaan is de inschrijving definitief en kunt u uw bevestigingsmail beschouwen als zijnde ontvangstbevestiging.  U ontvangt van ons geen bevestiging meer van de inschrijving.  Mocht u toch om 1 of andere reden problemen ondervinden met uw inschrijving dan kunt u terecht bij het secretariaat: secretaris@sbtcn.nl.  De inschrijving kost €27,50.

Hoe gaat het verder op de dag zelf..

Heeft u zich met uw hond aangemeld voor de keuring dan wordt verwacht dat u voor 9:30 uur binnen bent. De keuring begint om 10:00 uur. U meldt zich aan bij het secretariaat en daar krijgt u uw draagnummer die u zichtbaar moet dragen in de ring, eventuele speldjes zijn verkrijgbaar in onze clubwinkel. We beginnen de keuring met de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden omgeroepen om in de ring te komen voor de keuring, maar hou dit zelf ook in de gaten. Het kan natuurlijk zijn dat u nog even moeten wachten voordat uw klasse aan de beurt is, het is daarom ook verstandig om een bench mee te nemen zodat uw hondje rustig kan wachten voordat hij aan de beurt is.

 

Locatie:

Tielse Kleindierensport Vereniging
Bulkweg 1
4005 LB Tiel.

Aanvang :
29 april 2018 – 11:00 uur