Puppy checklist

 • Is de moederhond aanwezig?
  Bij een erkende fokker van Staffordshire Bull Terriers zal de moeder van de pups aanwezig zijn.
 • Is het nest schoon?
  Een fokker zal het nest en de ruimte waarin het nest ligt regelmatig schoonmaken.
 • Ligt het nest in de huiskamer?
  Meestal bevindt het nest van een Staffordshire Bull Terrier zich in de woonkamer.
 • Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen?
  Volgens het VFR van de SBTCN behoren ouderdieren via DNA onderzoek onderzocht te zijn op de aandoeningen L2-Hga en HC. Ouderdieren kunnen ook vrij van geboorte zijn, als de ouders of grootouders zijn getest en vrij zijn. Vraag de fokker naar de officiële DNA certificaten.
  Er zijn ook fokkers die naast op L2-Hga en HC ook vaak testen op de volgende aandoeningen:
  – Patella Luxatie (PL)
  – Heupdysplasie (HD)
  – Elleboogdysplasie (ED)
  – Erfelijke oogafwijkingen (ECVO)
  Vraag aan de fokker welke testen bij de ouderdieren zijn gedaan en vraag naar de documenten / testresultaten die dit aantonen.
 • Hebben de pups de vachtkleur blauw?
  De SBTCN heeft gemerkt dat de vachtkleur blauw populair is bij pup kopers. Er zijn fokkers actief die inspelen op deze populariteit en bij voorkeur blauwe pups fokken. Deze nesten worden vaak vanuit commercieel oogpunt gefokt, waarbij andere fokcriteria zoals gezondheid minder aandacht krijgen. Wanneer van een nest zowel de vader als de moeder blauw zijn adviseert de SBTCN om bij de betreffende fokker geen pup te kopen.
 • De fokker adverteert met “Lid van de SBTCN” of “Lid van de rasvereniging”.
  Er zijn fokkers die adverteren met “Lid van de SBTCN”. Deze verklaring zegt helaas ook niets over de kwaliteit van de fokker. De SBTCN is een vereniging en elke fokker kan in principe lid worden van deze vereniging.
 • Adviesprijs voor een pup: De gemiddelde prijs voor een pup bij een erkende fokker van Staffordshire Bull Terriers in Nederland ligt tussen de € 1000,00 en € 1250,00.
 • Een aanbetaling voor een pup is niet ongebruikelijk. Wij raden wel sterk aan om geen aanbetaling te betalen voor de pups geboren zijn.

Neem bij twijfel contact op met de SBTCN.

Kijk hier voor het fokkersoverzicht van de SBTCN