Activiteiten

De SBTCN organiseert elk jaar diverse activiteiten.

Activiteitenagenda 2024

ActiviteitDatumLocatieInformatie
Nieuwjaars Wandeling 28 januari 2024 Parkeerplaats, Nieuwlandsedijk 20, 2691 KW ‘s-Gravenzande Starttijd 14:00
Algemene Ledenvergadering 20249 februari 2024TKV Tiel
Bulkweg 1,
4005 LB te Tiel
Start: 20.00 (einde ca. om 22.00 uur). Inloop vanaf 19.30 uur
Familiedag 11 mei 2024 Dog Training School Schiedam, Parkweg 412a, 3121 KK Schiedam Informatie Volgt
Jongehonden- en
Veteranendag
16 juni 2024 TKV Tiel
Bulkweg 1,
4005 LB te Tiel
Informatie Volgt
Kampioenschapclubmatch20 oktober 2024 Sport & Cultureel Centrum De Camp, De Bosrand 15, 3931 Woudenberg Informatie Volgt
Renbaandag 22 september 2024 Informatie Volgt

*Bovengenoemde activiteitenagenda is onder voorbehoud van wijzigingen.

Het Familieweekend is een tweedaags evenement. Allereerst op de zaterdag de jongehonden- en veteranendag  En op de zondag de zogenaamde Fundag.

Op de Jongehonden en Veteranendag zullen in een ontspannen sfeer Staffordshire Bull Terriers tot de leeftijd van 2 jaar en vanaf 8 jaar worden beoordeeld.  De inschrijving staat open voor iedereen met een Staffordshire Bull Terrier in deze leeftijdsklassen. Elke deelnemer ontvangt een geschreven verslag. Tijdens deze dag is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de nestpresentatie, een van de ouders, of beiden indien mogelijk, komen samen in de ring. De keurmeester zal dan een nestverslag schrijven. Een mooie gelegenheid voor fokkers om hun fokproducten bij elkaar te brengen. De keurmeester en de vrijwilligers deze dag houden er extra rekening mee dat het voor veel deelnemers de eerste keer is dat ze met hun Staffordshire Bull Terrier aan een keuring deelnemen. Voor deze dag moet je van tevoren inschrijven.

Op onze Fundag is iedereen van harte welkom met zijn Staffordshire Bull Terrier. Er worden keurmeesters uitgenodigd, vaak zijn dit ook fokkers, die de aanwezige honden zullen keuren. De hond wordt in zijn geheel gekeurd maar ook zijn er de onderdelen: de mooiste staart, de mooiste oren, het beste gangwerk etc.  Ook kunnen kinderen deze dag laten zien hoe goed ze hun Stafford kunnen showen. Wat leuk is, is dat sommige deelnemertjes verkleed deelnemen aan de keuring, en soms niet alleen het deelnemertje maar ook de Staffordshire Bull Terrier. Naast de keuringen worden er ook altijd demonstraties gegeven. Check onze Facebookpagina t.z.t welke demonstraties dit jaar gegeven worden. Daarnaast zal het mogelijk zijn om zelf met je Staffordshire Bull Terrier deel te nemen aan een aantal sportieve activiteiten. Er zullen deskundige begeleiders zijn die jou en jouw Staffordshire Bull Terrier hierbij assisteren. Kortom een gezellige dag voor het hele gezin, met voor elk wat wils,.. Deelname aan deze dag is gratis en van tevoren inschrijven is niet nodig.

Kampioenschapsclubmatch
De kampioenschapsclubmatch is dé gelegenheid van het jaar om uw Staffordshire Bull Terrier te midden van vele andere Staffordshire Bull Terrier op zijn uiterlijk te laten beoordelen. En natuurlijk om met andere liefhebbers samen te komen, het sociale aspect is ook erg belangrijk. Voor de kampioenschapsclubmatch worden een of meerdere erkende binnen- en/of buitenlandse keurmeesters uitgenodigd. Het aantal keurmeesters zal uiteindelijk bepaald worden door het aantal ingeschreven Staffordshire Bull Terriers. De beste Staffordshire Bull Terrier van de Kampioenschapsclubmatch wint de titel “Clubwinnaar”.

Alleen een erkende rasvereniging mag onder auspiciën van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland een kampioenschapsclubmatch organiseren. Omdat het een kampioenschapsclubmatch is, zijn er kampioenspunten te verdienen. Het bijzondere van de kampioenschapsclubmatch is dat er dubbele punten te verdienen zijn ten opzichte van de meeste andere “normale” hondenshows. De beste reu en beste teef krijgen ieder 2 CAC punten voor de titel Nederlands Kampioen. Voor de beste jeugd reu en jeugd teef valt er voor elk 1 jeugdpunt te verdienen voor de titel Nederlands Jeugdkampioen en voor de beste veteranen reu en teef is er 1 veteranenpunt voor de titel Nederlands Veteranen kampioen te behalen.
Hoewel er officiële punten toegekend worden en het daardoor wellicht klinkt als een hele officiële dag, is deze dag zeker ook geschikt voor liefhebbers van het ras die eens kennis willen maken met het voorbrengen van een Staffordshire Bull Terrier of eens willen weten wat een “officiële” keurmeester van zijn of haar Staffordshire Bull Terrier vindt.

UV examen
Eenmaal per jaar organiseert Ursula Pijloo-Dekeijzer speciaal voor de Staffordshire Bull Terrier Club Nederland een UV examen met een officieel diploma. UV staat voor uithoudingsvermogen. Aan dit examen kunnen maximaal 20 honden deelnemen. Om deel te nemen aan dit examen moet je lid zijn van de Staffordshire Bull Terrier Club Nederland en moet de hond minimaal 16 maanden en mag maximaal 6 jaar oud. De UV proef bestaat uit een loop- en gehoorzaamheidsoefening.  In totaal wordt er 20 kilometer afgelegd met de hond aan de fiets of step. Het examenreglement van Commissie Werkhonden ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland is leidend. Het examen, de UV proef, zal worden afgenomen door een officiële examinator. Een positief resultaat geeft recht op een officieel diploma.  Wil je sportief bezig zijn met je Staffordshire Bull Terrier en hou je van een uitdaging (die overigens goed te doen is voor een Staffordshire Bull Terrier) dan is dit zeker iets voor jou. Ursula verstrekt na aanmelding ook oefenschema’s.

Als lid van de Staffordshire Bull Terrier Club Nederland ontvang je drie keer per jaar het clubblad “De Stafford” en de regelmatige verschijnende Nieuwsbrief, zodat u altijd als eerste op de hoogte bent en blijft.