Activiteiten

De SBTCN organiseert elk jaar diverse activiteiten. We beginnen het jaar met een jaarlijks terugkerend evenement, de Nicolai Grishkov trofee. Op deze show worden alle Staffords uitgenodigd die het jaar daarvoor een kampioenschap (CAC) of een reserve kampioenschap (RCAC) hebben behaald op een Nederlandse hondenshow . De creme de la creme van de Stafford populatie is daar aanwezig. Ook is er deze dag een kampioenenparade, waar alle Nederlandse kampioenen worden geshowd.

In april houden we de Jongehonden en Veteranendag. Op deze dag worden honden jonger dan 2 jaar gekeurd, de inschrijving staat open voor iedereen die eens met zijn hond naar een show wil. Ook krijgen de veteranen (ouder dan 8 jaar) nog eens de kans om zich te presenteren aan het publiek.

In mei of juni wordt de familiedag gehouden, op deze dag mag iedereen komen met zijn Staffordshire Bull Terrier. Er worden altijd drie keurmeesters uitgenodigd die de aanwezige honden zullen keuren. Ook is er een wedstrijd voor kinderen die op deze dag mogen laten zien hoe goed ze hun Stafford kunnen showen, Deelname aan deze dag is gratis. Naast de keuringen worden er ook altijd demonstraties gegeven zoals: gehoorzaamheid, doggydance, dogfrisbee en er is een wedstrijd behendigheid, kortom een zeer gezellige dag voor het hele gezin.

Waarschijnlijk het meest belangrijkste evenement van de SBTCN is de kampioenschapsclubmatch. Op deze dag, welke meestal in oktober wordt gehouden, worden Staffords uit binnen en buitenland ingeschreven. De laatste jaren komen zo’n 200 honden uit 8 verschillende landen naar dit evenement, die vervolgens gekeurd worden door rasspecialisten. Meestal uit het Verenigd Koninkrijk.. Een altijd erg gezellige en erg spannende dag, want de hond die hier de beste van de dag wordt, mag zich “clubwinnaar” noemen.

Naast bovenstaande evenementen organiseert de SBTCN ook nog lezingen.

Wanneer u lid wordt van de SBTCN krijgt u ook nog vier keer per jaar het clubmagazine “De Stafford” in huis.