VERGOEDING PL EN ECVO TEST

Als SBTCN vinden we de gezondheid van het ras erg belangrijk. Daarom hebben we besloten om jaarlijks een bedrag te begroten om gezondheidsonderzoek te stimuleren.

Voor 2019 hebben we opnieuw een bedrag van maximaal € 750,00 voor het stimuleren van gezondheidsonderzoeken beschikbaar gesteld.

In 2018 lag de focus op Patella Luxatie. Dit jaar voegen we het EVCO-oogonderzoek daaraan toe. In 2019 kan je dus voor beide testen een vergoeding krijgen.

Elk lid komt in aanmerking voor een tegemoetkoming van € 20,00 voor het testen van zijn Staffordshire Bull Terrier op Patella Luxatie en/of het EVCO oogonderzoek. Alleen de geprotocolleerde testen van de Raad van Beheer komen in aanmerking. Kijk op de website van de Raad van Beheer welke dierenartsen deze onderzoeken kunnen uitvoeren.

Om deze mogelijkheid aan zoveel mogelijk leden aan te kunnen bieden, kan elk (gezins-) lid voor maximaal één hond de tegemoetkoming aanvragen.

Procedure

Je kan de tegemoetkoming aanvragen door deze aan te vragen:

Na controle van alle documenten zal de penningmeester de tegemoetkoming over maken. Wees er snel bij, want vergoedingen worden uitgekeerd tot het maximale bedrag van € 750,00 is besteedt. De test moet in 2019 zijn uitgevoerd.