UV Examen 2021

De SBTCN organiseert 2 oktober 2021 weer het officiële UV Examen.

In grote lijnen bestaat de UV proef uit een tweetal gedeeltes. Het afleggen van een afstand van 20 km in een tempo van 12-15 km per uur en in aansluiting op dit looponderdeel moeten de baasjes zich op aanwijzing van de keurmeester met hun honden aan de voet opstellen voor een gehoorzaamheidsoefening waarbij de hond vrij moet volgen.

20 kilometer is een hele afstand en dat betekend dat het zorgvuldig en met alle aandacht voor de hond uitgevoerd moet worden. Zo wordt er na een afstand van 8 kilometer een pauze van 15 minuten ingelast en tijdens deze pauze controleert de keurmeester in hoeverre de honden vermoeidheidsverschijnselen vertonen. Maakt een hond een te vermoeide indruk dan wordt deze van de UV proef uitgesloten. Na 7 kilometer volgt er weer een pauze van 20 minuten waarbij de honden door keurmeester behalve op vermoeidheid ook gecontroleerd worden op hoe het met hun voetzolen is gesteld. Ook hier geldt weer het welzijn van de hond voorop en als dat naar het oordeel van de keurmeester in het geding is kan het team niet verder. Na 20 minuten wordt de laatste 5 kilometer afgelegd.

Het is u vast opgevallen dat wij het hebben over een keurmeester, de UV proef is een examen van de Raad van Beheer dat door een hiertoe speciaal benoemde keurmeester wordt afgenomen. De geslaagde teams krijgen dan ook een officieel diploma van de Raad van Beheer. Er dienst ook een logboek aangevraagd te worden via de site van de Raad van Beheer.

Let op: maximaal aantal deelnemers is 20 personen

Deze UV proef is alleen voor het ras Staffordshire Bull Terrier.

Klik op de volgende links voor meer informatie:

Uv-examen-reglement

Uv-examen-volledig-reglement

uv-online-inschrijven