Live interactieve online lezing via zoom:

Wetten en regels in de honden fokkerij

Wanneer 9-8-2020

Tijdstip 11:00 uur

Duur: +- 2,5 uur

Maximaal 25 inschrijvingen mocht er meer animo zijn zullen wij een 2de sessie plannen op korte termijn.

Inschrijven Live interactieve online lezing via zoom

Er gebeurt momenteel veel in de kynologie, veel onduidelijkheden, nieuwe wetten en regels. Door deze lezing te organiseren hopen wij dat er veel Onduidelijkheden en vragen weggenomen zullen worden.

De Lezing:

In deze lezing kijken we naar de rechten maar vooral ook de plichten die er zijn in de hondenfokkerij.

Want wanneer ben je een fokker? En  wat vraagt de wet eigenlijk van een hondenfokker? En hoe zit het met de kopers, komen die overal mee weg? Wat kun je vragen als fokker, wat kun je weigeren en wat houdt er stand voor de rechter?

Hoe moet je omgaan met de eisen die de overheid heeft opgelegd aangaande de uiterlijke kenmerken zoals neuslengte bijvoorbeeld en voor welke rassen geldt dat? En als je een ziek dier fokt, hoe zit het dan met de aansprakelijkheid?

Wat vraagt de Raad van Beheer en wat kunnen zij wel of niet opleggen aan straf en eisen?

Aan de hand van de regels in de wet kijken we welke plichten er zijn en wat wel en niet rechtsgeldig is voor zowel fokker als koper.

Over de spreker: Marjoleine Roosendaal is sinds 2002 werkzaam als (wetenschaps)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Marjoleine Roosendaal is hoofdredacteur van het blad Dogzine’s Hondenwereld. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie.

Met vriendelijke groet,

Angela den Boer

Met Vriendelijke groet,

Angela den Boer

Bestuurslid Staffordshire Bull Terriër Club Nederland Portefeuille kynologie Kynologie@sbtcn.nl